smerten ved krig

smerten ved krig

smerten ved krig 1134 567 Kirsten Adler

Dansen som redning

Dette er Viktoria Sydorchuk. Viktoria er danser og fra Ukraine. I starten af krigen flygtede hun fra Ukraine til Danmark.
I Danmark samlede hun nogle dansere og lavede shows, som de opførte for at skabe opmærksomhed på krigen. Victoria fik afløb gennem dansen, for alle de følelser det indebar at flygte til et ukendt land og med en ukendt fremtid. Som fotograf, synes jeg det kunne være spændende at lave billeder af Viktoria Sydorchuk.  Hun følte en dyb sorg over at forlade sit hjemland, sin familie og venner, men samtidig en stærk fornemmelse af at hun måtte kæmpe for sin overlevelse. Hun startede et show, hvor dansen gav hende en mulighed for at bearbejde de intense følelser som følger med at flygte til et ukendt sted og finde sig selv.

Modstridende følelser

Jeg inviterede hende til en snak om, hvordan vi kunne skabe nogle portrætfotos, som kunne udtrykke de følelser, hun havde haft, da hun kom til Danmark. Der var mange modstridende følelser. Det var hun i mit studie og fortælle mig om – og danse ud. Dette er billeder fra denne session. Det er eksplosivt og ekspressivt – som krigen. Dans er, som billeder, et ordløst sprog.

Som fotograf fra Århus ønskede jeg at lave et portræt af Viktoria, der ville udtrykke de følelser hun havde. Vi mødtes i mit studie, hvor hun begyndte at danse og fortælle om sine erfaringer. Hun fortalte mig om den usikkerhed og angst hun havde oplevet, og om hvordan hun havde måtte håndtere disse følelser. Dansen blev en måde for hende at udtrykke disse følelser på, og det blev en hjælp for hende at komme videre.

Se andre portrætter  her

Et ordløst sprog

Det portræt, som jeg skabte, blev et ordløst sprog, der udtrykker hendes følelser. Det er eksplosivt og ekspressivt, og det viser det indre kaos hun følte. Derudover fortæller det også om den styrke, hun fandt i at overvinde sine følelser og komme videre.

Selvom Viktoria er tilbage i Ukraine, hvor hun bor sammen med sin kæreste, familie og venner, så er sirenerne stadig et dagligt fænomen. Men hun forsøger at genopbygge sit liv ved at undervise i dans. Det er en måde for hende at udtrykke sine følelser på, men det er også en måde for hende at vise styrke og mod til at kæmpe for at komme videre, selvom krigen stadig præger hendes liv.

Hun har fået støtte fra sin familie og venner, der har hjulpet hende med at finde styrken, hun havde brug for for at komme videre. 

Victoria er rejst tilbage til Ukraine, hvor kæresten, familien, broderen, som skulle blive i landet, er. Og hendes venner.

Jeg hørte for nylig til, hvordan det går hende. Hun fortæller, der har været en stille uge – uden sirener. Viktoria håber, det holder. Hun er ved at genopbygge sit liv i Ukraine og organiserer nu danse undervisning, mens hun håber på et liv uden krig..

portræt af den ukrainske danser, Viktoria Sydorchuk, fotograferet af Kirsten Adler, fotograf i Århus

portræt af den ukrainske danser, Viktoria Sydorchuk, fotograferet af Kirsten Adler i Århus

portræt af den ukrainske danser, Viktoria Sydorchuk, fotograferet af Kirsten Adler, fotograf i Århus i studiet.

Den ukrainske danser, Viktoria Sydorchuk, fotograferet af Kirsten Adler, fotograf i Århus. Billedet er taget i Kirstens studie i Brabrand
1 kommentar

Instagram

@kirstenadlerfotografi

Havde smukke, søde og dygtige @mariann_mikkelsen samt hendes harpe på besøg i studiet.#work #nikon #nikonphotography #portrait #portraitphotography #portræt #portrætter #erhvervsportræt #erhvervsfotograf #naturligtlys #naturallight #lysogskygge #shadow #shadowandlight #kirstenadlerfotografi#fotografaarhus#portraitfolk #portrait_star _ #portsinspired #fotograf #portsinspired #fotoroom #photoplan #saturdaysmag #btsphotoshoot #portraitgreatness #tappancollector #framesmag #professionalportrait #proheadshot#professionelfotograf
@life_framer valgte at poste mit billede af Simone igen - netop som min udstilling AR er åbnet på @dokk1aarhus, hvor det også er er med. Spøjst sammenfald, men må konkludere, at billedet kan noget 🙏🏻Se link i bio @life_framer chose to repost my picture of Simone - just as my AR exhibition has opened at @dokk1aarhus, where it is also included. A funny coincidence, but I must conclude that the picture has something special 🙏🏻See link in bio ------#work #nikon #portrait #portraitvision_ #portræt #portrætter #kirstenadlerfotografi#fotografaarhus #kræft #brystkræft #cancer #kræftensbekæmpelse #portrait_star #kemo #art #life #nofilter #withhumans #portrait_today #fotoroom #portraitgreatness
Igår havde jeg fernisering på min udstilling AR på Dokk1  i Aarhus. Udstillingen står oppe på “udsigten”  fra nu og til d. 13.08 For mig har det været en stor, spændende og anderledes proces at lave en udstilling for et bredt publikum. Jeg er vant til at have fokus på, hvad mine kunder ønsker. Ikke at tænke på, hvad er bredt publikum skal se og have ud af mine billeder. Men faktisk er billederne ikke lavet til en udstilling. De er lavet til Simone som hendes måde at bearbejde den brystkræft behandling, hun skulle igennem. Jeg har valgt at kalde udstillingen AR. Ar er historier skrevet i hud. Eller skrevet i sindets kringelkroge.Men ar er også reparationen af bruddet. Arret er noget der har samlet sig igen. På en ny måde. Limet sig selv. Helbredt sig.Vores ar er vidnesbyrd på helingsprocessen. Beviset, på vi kan samles igen og leve.Hvis du mangler noget og lave, når solen ikke skinner, så smut forbi på Dokk1 i Aarhus og se den!- skriv gerne dine tanker om det, som portrætterne har vækker i dig i gæstebogen 📔🙏🏻Reelen viser forløbet fra fotografering og til min udstilling AR på @dokk1aarhus i Aarhus. 🎥 Videoen er et ultra koncentrat af en ét forløb, som har løbet over 2 år. Smut forbi og se den - skriv gerne dine tanker om det, som udstillingen har vakt i dig, i gæstebogen 📔🙏🏻@anebonderolsted har været en hel fantastisk kurator på  udstillingen og uden hende, var den ikke blevet!🙏🏻Se link i bio
@charlotte_frobenius Portræt i studiet. MUA @hejdetlea #work #nikon #nikonphotography #portrait #portraitphotography #portræt #portrætter#businessportrait #erhvervsportræt #erhvervsfotograf #kirstenadlerfotografi#fotografaarhus #portraitfolk #portrait_star _ #portsinspired #flakphotorecs #portsinspired #fotoroom #photoplan #saturdaysmag #btsphotoshoot #portraitgreatness #tappancollector #framesmag #professionalportrait #proheadshot#professionelfotograf #fotograf